Коронавірус: профілактика інфікування і поширення

ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ ЗАХВОРЮВАННЯ КОРОНАВІРУСОМ СЛІД ДОТРИМУВАТИСЬ СТАНДАРТНИХ РЕКОМЕНДАЦІЙ:

1.  часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;

2. під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою, уникайте тісного контакту з усіма, хто має лихоманку та кашель;

3.  якщо  маєте  підвищену  температуру тіла,  кашель й ускладнене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте йому попередню історію своїх пересувань;

4.  не   споживайте   сирих   чи   недостатньо   термічно   оброблених   продуктів тваринного походження;

5.   джерела з актуальною інформацією щодо випадків захворювання, спричинених новим коронавірусом:

–    Рекомендації ВООЗ для громадськості та професійної спільноти

–    Сторінка Центру громадського здоров’я України

–    Сторінка Міністерства охорони здоров’я Україна

РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО РЕАГУВАННЯ НА СОVID-19:

Працівники   із   симптомами   гострих   респіраторних   захворювань   мають повідомити свого керівника та залишатися вдома.

Якщо на роботу вийшла людина з гострим респіраторним захворюванням, її слід відокремити від інших працівників та негайно направити додому.

Варто регулярно проводити прибирання на робочому місці: очищати поверхні, стільниці та дверні ручки відповідними засобами для чищення.

Працівники мають обробляти руки дезінфекційними спиртовмісними засобами або мити руки з милом не менше 20 секунд.

Зверніть увагу! Коронавірус є термолабільним, що означає, що він чутливий до нормальної температури приготування (70°С). Тому слід уникати споживання сирих або недоварених продуктів тваринного походження. З сирим м ‘ясом, сирим молоком або сирими органами тварин слід поводитися обережно, щоб уникнути перехресного забруднення сирої їжі.

Рубрика: Медики радять
Ви можете слідкуватии за відповідями до цього допису через RSS.
Відгуки та пінг поки що не можливі.

Коментарі закриті.