День дитячої книги

Щороку 2 квітня (починаючи з 1967 р.) у день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена (1805–1875 рр.) відзначається Міжнародний день дитячої книги –свято, встановлене з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги. Цим підкреслюється надзвичайно важлива роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь Землі. Читання пов’язане не лише з грамотністю й освіченістю, воно формує ідеали, розширює кругозір, збагачує внутрішній світ людини. Якщо прилучати дітей до читання з дошкільного віку, захоплюючи їх цим процесом, то любов до книжки залишається на все життя.

Протягом дня вихователі разом з дітьми мандрували «Сторінками книжки» за творами В.Сухомлинського, «Книжка вчить як на світі жить» – за оповіданнями на морально – етичну тематику. В «книжковій лікарні» діти самостійно ремонтували книги, за творами українських дитячих казок. Діти разом з батьками власноруч виготовляли саморобні книжки, які рекламували своїм одногрупникам.

Тиждень дитячої книги в групі № 9

https://drive.google.com/file/d/1MkWk_LUxl5pKCy4urfoELRzStXPnrbf4/view?usp=sharing

Рубрика: Uncategorized
Ви можете слідкуватии за відповідями до цього допису через RSS.
Ви можете залимшити відгук или трекбек зі своего сайта.

Залишити відповідь

HTML: Вы можете использовать следующие теги: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(обязательно)

(по желанию)