Головний спеціаліст Черкаського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Дмитро Сірідченко відвідав заклад дошкільної освіти та провів бесіду з працівниками: «Коронавірус: профілактика інфікування і поширення».
ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ ЗАХВОРЮВАННЯ КОРОНАВІРУСОМ СЛІД ДОТРИМУВАТИСЬ СТАНДАРТНИХ РЕКОМЕНДАЦІЙ:
1. часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;
2. під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою, уникайте тісного контакту з усіма, хто має лихоманку та кашель;
3. якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й ускладнене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте йому попередню історію своїх пересувань;
4. не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження;
5. джерела з актуальною інформацією щодо випадків захворювання, спричинених новим коронавірусом:
– Рекомендації ВООЗ для громадськості та професійної спільноти
– Сторінка Центру громадського здоров’я України
– Сторінка Міністерства охорони здоров’я Україна
ТИМЧАСОВІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЛЯ ПІДПРИЄМСТВ ТА РОБОТОДАВЦІВ ЩОДО РЕАГУВАННЯ НА СОVID-19:
Працівники із симптомами гострих респіраторних захворювань мають повідомити свого керівника та залишатися вдома.
Якщо на роботу вийшла людина з гострим респіраторним захворюванням, її слід відокремити від інших працівників та негайно направити додому.
Варто регулярно проводити прибирання на робочому місці: очищати поверхні, стільниці та дверні ручки відповідними засобами для чищення.
Працівники мають обробляти руки дезінфекційними спиртовмісними засобами або мити руки з милом не менше 20 секунд.
Зверніть увагу! Коронавірус є термолабільним, що означає, що він чутливий до нормальної температури приготування (70°С). Тому слід уникати споживання сирих або недоварених продуктів тваринного походження. З сирим м ‘ясом, сирим молоком або сирими органами тварин слід поводитися обережно, щоб уникнути перехресного забруднення сирої їжі.